Noutăți

Cum să scapi de mucegai: soluții eficiente pentru casă

Mucegaiul în casă nu este niciodată o veste bună, tocmai de aceea îți arătăm în continuare soluții antimucegai pentru cele mai multe suprafețe din casă.

Cum identific mucegaiul?

Sporii de mucegai sunt peste tot în jurul nostru și în fiecare tip de climat. Mucegaiul este o ciupercă și unele tipuri de mucegai sunt extrem de benefice (vezi penicilină) în timp ce altele pot fi foarte periculoase pentru recolte, sistem respirator și obiecte.

Mucegaiul crește în locuri calde și umede precum suprafețele din baie și pe țesăturile și cărțile depozitate în subsolurile umede. Mucegaiul începe ca o colonie de pudră cenușie sau albă. Va deveni negru sau maro dacă nu este îndepărtat prompt și pare adesea ca o acumulare de sol. Pentru a testa dacă suprafața este acoperită cu mucegai sau doar murdărie, îndepărtați pata cu un tampon de bumbac înmuiat în înălbitor clor casnic pe post de solutie antimucegai. Dacă pata se luminează sau dispare după două-trei minute, este mucegai. Dacă nu, este probabil doar murdărie.

Dacă simți miros de mucegai oriunde în casă, atunci ai o concentrație mare de mucegai. Poate să vină dintr-un coș cu rufe umede, o zonă umedă din casă, sau covoare care au mucegai ce se dezvoltă în țesătura profundă. Este clar timpul să acționezi.

Ajutor specializat

Dacă mucegaiul este prins timpuriu, atunci poti trata ușor cu soluții antimucegai.

Solutie contra mucegaiului Grass Bimold

Produs concentrat Bimold cu efect dezinfectant pentru a îndepărta mucegaiul, ciuperca, mușchiul, algele, săpunul și alți contaminanți organici vindecați adânc. Se folosește pentru curățarea suprafețelor interne și externe ale clădirilor, structurilor, dușurilor, băilor, chiuvetelor, plăcilor, pardoselilor, pereților, canalelor de scurgere, canalizărilor, suprafețelor de lucru etc. Curata eficient suprafetele din lemn in case, bai si saune, indeparteaza mucegaiurile si mirosurile neplacute.  Compozitia puternica universala face posibila utilizarea Bimold pentru a rezolva o gama larga de probleme: poate fi folosit pentru a indeparta mucegaiurile si alti contaminanti organici, precum si ca agent de curatare cu efect de albire.

Solutie contra mucegaiului Grass Bimold

Compozitie: apa ≥30%; <5%: hipoclorit de sodiu, tensioactivi neionici, tensioactivi anionici, hidroxid de sodiu, sare EDTA, parfum.

Mod de aplicare: 1. Îndepărtarea mucegaiului, a ciupercii, a curățării plăcilor și a dușurilor: diluați concentratul 1: 1 și aplicați pe suprafață cu ajutorul unui spray. Înmuiați pe suprafață 5-15 minute, ștergeți cu un burete sau o perie, îndepărtați murdăria reziduală cu microfibră. 2. Albirea suprafeței, tratamentul antibacterian și preventiv: concentratul este diluat 1: 10-1: 20 sau 50-100 ml la 1 litru de apă.

Detergent pentru obiecte sanitare Sanitec Igienikal Bagno

Detergent odorizant concentrat, cu efect antibacterian pentru curățarea murdăriei calcăroase, a urmelor de săpun și petelor de apă. Conținutul sărurilor de amoniu quaternar garantează acțiunea antibacteriană și igienizează suprafețele prelucrate. Eficient împotriva fungiilor, bacteriilor și mucegaiului. Recomandat pentru H. A. C. C. P.

Detergent pentru obiecte sanitare Sanitec Igienikal Bagno

Compozitie:  < 5%: agenți tensioactivi neionici, agenți tensioactivi cationici. Alte componente: Parfumuri (Hexyl Cinnamal), Conservanți (Methylisothiazolinone, Benzisothiazolinone).

Mod de aplicare: Suprafețe mici/murdărie rezistentă: umeziți un burete sau o lavetă curată cu produsul pur, distribuiți uniform, lăsați să acționeze timp de câteva secunde. Clătiţi bine cu apă. Suprafețe mari: Diluați produsul în apă și folosiți laveta sau mopul. Lăsați să acționeze timp de câteva minute. Clătiți cu apă.

Prevenirea mucegaiului nu necesită un efort deosebit, mai ales dacă faci curățenie periodic și observi timpuriu apariția sa. Totodată, poate fi utilă folosirea unui termometru care îți indică nivelul umidității din cameră. O umiditate de peste 65-70% va crește semnificativ riscul de apariție a mucegaiului, astfel că vei fi pregătit să preîntâmpini această situație.